Mijn clientèle bestaat onder meer uit middelgrote en kleine ondernemingen, zelfstandige ondernemers en vrije beroepsbeoefenaren in verschillende branches. Zo help ik startende ondernemers met het opzetten van een administratie en assisteer en adviseer ik bij de praktische zaken die komen kijken bij de start van een onderneming. Uiteraard voer ik ook voor de meer ‘ervaren’ ondernemers de administratie. Dit houdt onder meer in: het voeren van de boekhouding, het samenstellen van de jaarrekening en het opstellen van de diverse belastingaangiften (zoals inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting).

Ook voor particulieren verzorg ik de (jaarlijkse) belastingaangifte en ik help bij het aanvragen van toeslagen. Behalve de aangiften inkomstenbelasting (inclusief aangiften voor buitenlands belastingplichtigen en aangiften bij immigratie of emigratie), verzorg ik voor particulieren ook aangiften erf- of schenkbelasting.

Daarnaast geef ik belastingadviezen, zowel voor particulieren als ondernemers. Deze belastingadviezen zijn met name gericht op inkomsten- of vennootschapsbelasting, maar bijvoorbeeld ook op omzetbelasting en estate planning.

Door mijn brede werkervaring heb ik ruime kennis opgedaan van diverse disciplines. Hierdoor kan ik onder meer kunstenaars tot mijn klantenkring rekenen, maar ook mensen werkzaam in de bouw, ondernemers in de detailhandel en medisch specialisten.

De huidige technologie maakt het mogelijk om communicatie en zelfs de aanlevering van administratie volledig van afstand te doen. Ik heb diverse cliënten waarbij de communicatie nagenoeg geheel via e-mail of telefoon verloopt. Het is daarom geen probleem als cliënten niet in Den Haag en omgeving wonen of werken. Mijn cliënten zijn dan ook afkomstig uit diverse plaatsen in het land.